lördag 29 oktober 2011

Bus eller godis

Jag fick för mig att göra ett Halloween kort. Jag ville göra ett kort som jag kunde fylla med godis så det blev som en present samtidigt. Det var roligt att experimentera med färg och en lite spöklik stil. Hoppas ni gillar det!
 
Papperet med pumpor kommer från Panduro där jag har rivit kanterna och gnuggat in Distress Ink Black Soot. Spindelväven och lyktstolpen kommer från en Quickutz die. Kanten är en stans från Martha Stewart. Jag har målat några ställen med Distress Crackle Paint Picket Fence som jag sedan tonat ner med Vintage Photo.

På kortsidan har jag stansat ut bokstäver från alfabetet Metro.
I hörnet har jag satt rosor, Cherry Blossom och ett löv som fått krackelera, samt ett svart skelettlöv. De är glittrade med Stickles Platinum.
 
Stämpeln kommer från Magnolia och den är målad med Promarker samt Polychrompennor med asamias MCP-teknik. Motivet är sedan glossat, krackelerat och glittrat lite här och där. Precis som jag bruakr göra ;) På kanterna har jag stämplat med stämplar från Stempelgledes Grounge Collection.


På insidan har jag använt samma papper och gjort en liten ask där jag stoppat mottagarens favoritgodis. Den vita kanten runt är från Nellie Snellen die. På vänstersidan gjorde jag en liten ficka där jag stoppade ner en tag där jag skrev hälsningen.

Ha en fortsatt fin helg!
Kram


söndag 23 oktober 2011

Stilla natt

Igår var jag på min första pysselträff. Det var jättekul, men jag var riktigt trött när jag kom hem. Sju timmars pysslande tog ut sin rätt, men det var jättetrevligt och jag hoppas det blir fler träffar framöver. Jag fick till två kort och jag tänkte visa det ena kortet för er idag.

Papper från Joyful Peace. Hörnen är en Quickutz die och bården är en Marhta Stewart stans. Kvistarna i blommorna är också från Martha Stewart medan bladet är från Magnolia. Jag fick lära mig att knyta fina rosetter igår, och passade på att göra en på detta kort.

Stämpeln kommer från Magnolias nya julkollektion och den är målad med Promarker och Polychrompennor. Jag försökte mig på Asamias MCP-teknik. Det är roligt att utveckla målandet och få till färgerna ännu bättre.
 
Jag har målat med en snöpenna på mössans och klänningens kanter. Snöflingan på kanten kommer från Magnolia och texten kommer från Slöjd-Detaljer.

Tack för trevlig träff igår och tack för att du tittade förbi. Ha en härlig söndag.

Kram




måndag 17 oktober 2011

Jul Jul Strålande Jul

Visst är det en härlig tid nu när man kan börja göra sina julkort och köpa fina julpapper och dekorationer. Jag har bara hunnit göra ett kort, så jag har många fler att göra. Men det är en början iallafall. 

Papper från Joyful Peace, där jag rivit kanterna. Jag har stämplat kanter och hörn med stämplar från Grounge Collection. Bårdstans från Martha Stewart. Texten God Jul är utstansad från ett alfabet som heter Storybook. Jag har fäst ett rött band i nederkanten där jag hängt en snöflinge charm.

Stämpeln kommer från Bildmålarnas nya jul kollektion. Den är målad med Promarker och glittrad och glossad lite här och där. Motivet är utskuret med en Spellbinder.

På högra kanten har jag rivit upp papperet och fäst ett litet notpapper bakom. Gillar den effekten. Kvisten är en Magnolia die.

Nu ska jag försöka få till lite fler julkort. Det är en hel del som ska göras. Men det är ju så kul :)

Ha en bra dag!
Kram




söndag 9 oktober 2011

Blinka lilla stjärna

Godmorgon söndag!
Imorse var det nollgradigt när jag kollade på termometern. Brr, nu börjar kylan komma på allvar och snart snön. Det är både mysigt och jobbigt med snön. Men det är alltid roligt när första snön kommer. Jag blir som barn igen ;)

Idag tänkte jag visa ett dopkort jag gjorde för ett tag sedan. Färgerna gjorde jag jordnära - beige och ljusrosa. 

Jag gillar att göra dopklänningskortet, så det fick bli det den här gången också. Vit cardstock och spets på kanterna. Namnet Ellie är skrivet på datorn med typsnittet Papyrus. Små vita halvpärlor fick bli ett halsband.

Blommorna är sprayade med Glimmer Mist Gold och det gröna bladet har fått några droppar av Gloss Gel. Det beiga bladet upptill är en Magnolia die.

Stämpeln kommer från Lili of the Valley och den är så himla söt. Eller hur! Färglagd med Promarker och glittrad lite här och där. Kyrkfönstret är lite krackelerat av Crackle Accents. Jag har skurit ut motivet med en Nellie Snellen die och sedan fäst små vita halvpärlor runt kanten.

Insidan av kortet är klätt med ett beige papper och en ruta att skriva i och stämpel från Kort & Godt.
 
På baksidan har jag stämplat den söta lilla ängel stämpeln med texten "Blinka lilla stjärna", Jag tror den kommer från Reprint. Den är embossad med embossingpulver Clear. Nederkanten är prydd med små retroblommor och i mitten har jag lagt en pärla med Pearl Maker.

Ha en fantastisk söndag!

Kram



 

lördag 8 oktober 2011

Mio

Jag tänkte bjuda på ett kort den här soliga lördagen. Det var ett tag sedan jag gjorde kortet, men jag har inte hunnit lägga ut det. Det var en beställning till en liten kille som fått namnet Mio. Jag gjorde ett ganska enkelt kort och i färgerna vitt och blått.

Vitt papper med lite hjärt struktur kommer från Panduro. Bården är en Martha Stewart stans. Hörnen är en Quickutz die.I det blåa bandet har jag hängt en charm i form av små fötter. Visst är de söta!

Magnolias söta lilla ängelbäbis är målad med Promarker och glittrad med Stickles Crystal. Jag har fäst några blå halvpärlor runt motivet. Utstansad med en Spellbinder där jag chalkat kanterna med Distress Ink Stormy Sky


Texten Mio är utskuret med alfabetet Aquarius. Därefter har jag haft på Martha Stewarts blåa glitter.

Ha en underbar lördag!
Kram